Состојки

Чоколадни шипки

Млеко чоколадо

Шеќер, путер од какао, прав од целото млеко, маса од какао, емулгатор: соја лецитин, природен вкус на ванила

 

Бело чоколадо

Шеќер, путер од какао, интегрално млеко во прав, шеќер од млеко, обезмастено млеко во прав, емулгатор: соја лецитин

 

Темно чоколадо

Маса на какао, шеќер, путер од какао, емулгатор: соја лецитин, природен вкус на ванила (може да содржи млеко)

 

Белешка - Информации за алерген:

Може да содржи траги од: глутен, ореви, кикиритки и сусам, соја, млеко, пченица, лактоза.

 

Топинги

М и г-ѓа

Шеќер, маса од какао, интегрално млеко во прав, лактоза, путер од какао, скроб, палма маст, гликозен сируп, шеа маснотија, стабилизатор (гума за џвакање), емулгатор (соја лецитин), бои, *, декстрин, осветлувач (восок од карнеба), палма, масло од кернел, сол, природен екстракт од ванила, арома * E100, E133, E160a, E160e, E162, E171, E172

 

Орео

WHEAT брашно, шеќер, палмино масло, какао во прав со малку маснотии, WHEAT скроб, сируп на гликоза-фруктоза, агенси за подигање (агенс за подигнување E501 (ii) (калиум хидроген карбонат), агент за подигање E503 (ii) (амониум хидрогенарбонат), подигање на агент E500 (ii)), сол, палмил масло зонелецитин), емулгатор E322 (SOYAcitin), вкус

 

FFЕТНА БЕЗБЕЛА

пченично брашно, 24% сируп со фруктоза со гликоза, 14% крем путер, шеќер, палма маст, 4% шеќерен сируп, пченица, влакна, масло од репка, брашно од соја, сол, емулгатор (соја лецитин [E322], моно- и диглицериди на масни киселини [E471] сладолед (цимет) натриум карбонат [E500]), киселина на храна (лимонска киселина [E330]), бурбонска ванила.

 

ПИНДА

Кикирики, сончогледово масло

 

ОСНОВИ

100% природни лешници

 

АЛМОНДИ

100% природни бадеми

 

МИЛКСКОКОЛАТ СИЛИ

Шеќер, путер од какао, прав од целото млеко, маса од какао, емулгатор: соја лецитин, природен вкус на ванила

 

БЕЛИСКИ ЧОКОЛАТИ ДРОПИ

Шеќер, путер од какао, интегрално млеко во прав, шеќер од млеко, обезмастено млеко во прав, емулгатор: соја лецитин

 

ЧИСКИ ЧОКОЛАТИ ДРОПС

Маса на какао, шеќер, путер од какао, емулгатор: соја лецитин, природен вкус на ванила (може да содржи млеко)